Güroymak Güroymak'ta Süt Sağım Makinesi Dağıtıldı

Güroymak'ta Süt Sağım Makinesi Dağıtıldı

1 yıl önce     Güroymak 0
Güroymak'ta Süt Sağım Makinesi Dağıtıldı

Güroymak'ta süt sağım makinesi dağıtıldı

Çiğ Süt hijyeninin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Bitlis'in Güroymak ilçesinde 110 adet seyyar süt sağım ünitesinin dağıtımı yapıldı.

Güroymak Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evinde düzenlenen törende konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Cankaloğlu, bu proje ile Güroymak genelinde 110 adet işletmede süt hayvanı yetiştiriciliği yapan üreticilere süt sağım makinası dağıtımının yapılacağını belirterek,"Bu sayede süt ürünlerinin kalitesinin artırılması, teknolojik gelişmelerin üretime yansıtılması ile kırsal kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunacagız.

Sağım için harcanan zaman azalacak,süt hijyeni korunmuş olacak,elle sağımdan kaynaklanan kayıplar ortadan kalkacaktır.

Bu projmize hibe olarak DAP idaresi başkanlığı tarafından %70 katkı sağlanmıştır.Bu sayede %30 üretici katkısı ile 110 adet çiftçimize süt sağım makinası verilecektir.

Bu proje ile aynı zamanda Köylere Hizmet Götürme Birliği,Tarım Müdürlüğü ve Manda yetiştiriciliği Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütmekte olduğumuz süt işletme tesisi için üretim yapacak yetiştiricilerin makine ekipman alt yapısının güçlendirilmesine de katkı sağlamış olacaktır"dedi.

Törene,ilçe Tarım Müdürlüğü calışanları,DAKA yetkilisi Nurettin Polat,Bitlis Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Fuat Korkmaz,Tatvan Tarım Müdürü Ali Kurban,Ziraat Bankası Şube Müdürü Mehmet Emin Bağatur ve Güroymak Damızlık Manda yetiştiriciliği Birliği Başkan Yardımcısı Piran Kardaş Katıldı.

    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!