Bitlis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Video Konferans Sistemi ile Katılımlarıyla Bitlis Çayı Viyadü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Video Konferans Sistemi ile Katılımlarıyla Bitlis Çayı Viyadü

1 yıl önce     Bitlis 0
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın Video Konferans Sistemi ile Katılımlarıyla Bitlis Çayı Viyadü

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın Video Konferans Sistemi ile Katılımlarıyla Bitlis Çayı Viyadüğü Trafiğe Açıldı

Tamamıyla yerli ve milli imkanlarla yapılan, Bitlis-Diyarbakır yolu üzerinde her yıl kış aylarında heyelan nedeniyle geçişi zor olan bölgede inşa edilen Bitlis Çayı Viyadüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans sistemi ile, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun ise teşrifleriyle trafiğe açıldı.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu Bitlis Çayı Viyadüğü’nün Açılış Töreni için Bitlis’e geldi.

 Bitlis Çayı Viyadüğü’nün açılış programına katılmak üzere Bitlis’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu ilk ziyaretini Bitlis Belediye Başkanlığına yaptı. Bakan Karaismailoğlu ve beraberindeki Ak Parti Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler’i  Bitlis Belediyesi önünde Vali Oktay Çağatay, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, kurum müdürleri ve belediye personelleri karşıladı. Karşılama akabinde Başkan Tanğlay’ın makamına geçen Bakan Karaismailoğlu Bitlis’te devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında Başkan Tanğlay’dan bilgiler aldı.

Bakan Karaismailoğlu Bitlis Belediyesi ziyaretleri akabinde Ak Parti İl Başkanlığına oradan ise açılış programına katılmak üzere Bitlis Viyadüğü’nün bulunduğu alana geçti.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Bitlis Çayı Viyadüğü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.

 Açılış öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada;

 “Açılışını yapmak üzere canlı bağlantıyla birlikte olduğumuz 900 metre uzunluğundaki Bitlis Çayı Viyadüğü ile 2 bin 100 metre uzunluğundaki bağlantı yollarının hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz bu projenin, şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

 Bitlis-Baykan arasındaki ulaşımın en sıkıntılı kısımlarından birini daha çözüyoruz

 “Bitlis’in kuzey-güney istikametindeki ulaşımını sağlayan kanyonun 45,5 kilometrelik kısmını bölünmüş yol olarak daha önce tamamlamıştık. Bugün açılışını yaptığımız viyadük sayesinde Bitlis-Baykan arasındaki ulaşımın en sıkıntılı kısımlarından birini daha çözüyoruz. Yolun bu kısmında daha önce kullanılan güzergah heyelan sebebiyle güvenli ve kesintisiz ulaşıma imkan vermiyordu. İnşallah son 4,5 kilometrelik kısmını da önümüzdeki yıl bitirerek toplamda 50 kilometrelik bu projeyi bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak şekilde hizmete sunacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları sonrası Bitlis Çayı Viyadüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Karaismailoğlu, Vali Oktay Çağatay, Ak Parti Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile açılış kurdelesi kesilerek trafiğe açıldı.

 Bakan Karaismailoğlu, trafiğe açılan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde direksiyonun başına geçerek bir süre araç kullandı.

    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!